Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 februarie 2015

World of Tanks

World of Tanks best Review

Au tancurile ceva special, ceva ce ii face pe oameni sa exclame “WAW”. 
.
World of Tanks best Review Chiar daca nu ai vazut niciodata un tanc in realitate simplu gand ca ai putea conduce o bestie uriasa de metal, ai putea arunca lucruri aer si zdrobi totul sub senile te umple de adrenalina. 
.
Daca ai avut vreodata un astfel de vis atunci ultimul si cel mai bun joc lansat de Wargaming.net, World of Tanks, este exact ceea ce trebuie sa joci.

World of Tank
E un joc cu tancuri. 
E free-to-play. 
Comunitate foarte mare. 
Grafica si sunet foarte bune. 
Foarte usor de customizat. 

Batalii scurte, nu te plictisesti asteptand in lobby. Multe eventuri.

Foarte mult grind la tier mare. Cerinte de sistem destul de ridicate daca vrei sa te bucuri de toate efectele.

Editor Rating - User Rating
Ideea jocului e foarte simpla. 
Sunt aproximativ 160 de tancuri din 6 natiuni impartite in tiere. 
.
Incepi cu cate un tanc de tier 1 de la fiecare natiune si avansezi obtinand experienta si bani in lupte scurte de 15 vs 15. 
.
Exista mai multe linii tehnologice (tech lines) din care sa alegi, fiecare potrivindu-se unui anumit tip de jucator. 
.
Poti alege rapidele si fragilele tancuri usoare, cu care iti ajuti echipa cercetand harta sau mai puternicile insa totusi agilele tancuri medii, perfecte pentru manevre dibace de flancare sau ambuscada. 
.
Tancurile grele sunt niste monstrii imensi protejati de o armura groasa, rolul lor fiind de a conduce asalturi si a rezista unui foc intens din partea inamicilor.

Mai exista deasemenea si distrugatoarele de tancuri ( tank destroyers ), inarmate cu tunuri de calibru mare, bine ascunse in tufisuri sau in padure, luand la tinta orice apare in raza lor de actiune. 
.
Ultimele sunt obuzierele autopropulsate (self propelled guns) care, daca sunt folosite cum trebuie, pot face diferenta pe campul de lupta datorita daunelor enorme pe care le fac si a razei mari de tir.

Vehiculele sunt in marea lor majoritate corecte din punct de vedere istoric, cel putin cand vine vorba de infatisare. 
.
Unii parametri tehnici au trebuit sa fie schimbati pentru a mentine un balans intre tancuri, lucru bun daca stam si ne gandim pentru ca a permis introducerea mai multor prototipuri , diversificand in final experienta jocului. 
.
Perioada de timp din care provin tancurile incepe cu primul razboi mondial si se termina la mijlocul anilor 50. E interesant de vazut cat de departe dupa razboiul din Korea vor merge developerii pentru a putea introduce eventual si alte tancuri.

World of Tanks Review German Tree
Jocul nu este nici pe departe un simulator asa ca pasionatii vor fi cu siguranta dezamagiti. Controlul e foarte simplu. 
.
Foloseste mai mult decat suficientul system WASD combinat cu doua moduri speciale, sniper si artilerie. Pur si simplu indrepti catarea spre un inamic, click si explodeaza. Foarte simplu si foarte eficace.

World of Tanks Review Battle Team
Grafica este de foarte buna calitate si daca iti permite calculatorul atunci te vei bucura de o lume cu obiecte, cladiri si peisaje foarte detaliate. Tancurile nu lucesc si nu par noi noute asa ca sentimentul realitatii e destul de bine reprezentat in joc cat si in garaj.
.
Nu pot decat sa ii cred pe developeri cand vine vorba despre sunete pentru ca nu am auzit niciodata un tank in realitate si habar nu am cum ar trebui sa se auda. Tot ce pot spune e ca urletul motoarelor si bubuitul obuzelor par foarte reale si foarte bine imprementate.
.
Aceasta a fost o scurta descriere a unui joc de altfel foarte complicat. Nu e complicat sa il joci, dar, asa cum spune si cliseul (easy to play, hard to master) , e greu sa devii expert. 
.
Jocul are mai multe straturi si cu cat avansezi mai mult si iti dezvolti o perspectiva noua asupra jocului descoperi noi si noi straturi. Trece de la un joc ocazional catre unu hardcore in foarte scurt timp si daca nu te adaptezi repede la noile conditii atunci experienta jocului se schimba rapid de la entuziasm la frustrare.
.
Sa o luam de la inceput si sa vedem cum evolueaza jocul in sine cat si tu ca jucator pe parcursul timpului.
.
Incepi, asa cum am mai spus, cu cate un tanc german, rusesc, american, englez, frantuzesc sau chinez de tier 1. Nu arata tancurile acestea prea bine insa esti multumit pentru ca sunt tancuri. 
.
In partea de mijloc sus a ecranului este un buton mare si rosu pe care scrie “Start Battle”. Un click si te regasesti pe o lista de asteptare impreuna cu alte cateva sute de jucatori. 
.
Sistemul de machmaking ii aranjeaza pe cei din lista in functie de tier si in cateva secunde intri intr-o batalie 15 vs 15, cu o durata de maxim 15 minute. Obiectivul tau? Sa omori pe toti inamicii sau sa le cuceresti baza. 
.
Imi aduc aminte de prima impresie avuta cand s-a terminat de incarcat harta. WAW. Ala e tancul meu :D .
.
Chestia aia ruginita, lenta si deloc impresionanta era a mea sa o controlez si sa ii omor pe toti cu ea. Era un sentiment destul de placut. 
.
Prima harta era Himmelsdorf asa ca am pornit spre piata din mijlocul orasului, fara nici o grija ca cineva m-ar putea vedea sau si mai rau, distruge. In curand un alt tanc de tier 1, probabil cu acelasi nivel de incredere ca mine, a aparut in fata mea. Click. Boom. Daune. WAW. Click din nou. Iar si iar si iar. L-am distrus. Haha. Sunt prea bun pentru jocul asta. 
.
Peste alte cateva secunde un tank de tier 2, ascuns dupa niste caramizi a inceput sa traga in mine. Click. Nimic. Click si iar click si iar click si tot nici o dauna. Sunt distrus, devastat, frumosul meu Loltracktor arde plapand in mijlocul hartii :( .
.
Cum? Cum a reusit sa ma omoare? Am asteptat sa se termine lupta si am inceput din nou. Eram putin confuz. Ok, pot sa ii omor usor dar se pare ca si ei pot sa faca acelasi lucru. Hmm. Trebuie sa joc mai bine, trebuie sa gandesc mai mult sau jocul acesta isi va pierde din haz. 
.
Dupa cateva jocuri am reusit sa imi cercetez si sa imi cumpar un tank de tier 2. Click din nou pe “Start Battle”. Din nou, Himmerlsdorf. Avansez precaut spre piata din mijlocul orasului, ma ascund dupa niste caramizi si astept. 
.
In curand un sarman tier 1 apare in fata mea, rotindusi tureta in toate partile, neavand cunostiinta de bestia ce il pandea cu anxietate. Click. Bang. Click click click. E mort. Haha. Sunt bun. Sunt prea bun pentru jocul asta. Heh… nici pe departe, insa nu stiam asta inca.
.
Poate ca am exagerat putin in randurile de mai sus insa asa imi amintesc eu prima zi cand am jucat World Of Tanks. 
.
Era distractie dupa distractie si invatatura dupa invatatura. Jocul e impachetat in mici doze de adrenalina asa ca provoaca dependenta destul de repede. Vrei sa joci mai mult si mai mult si descoperi noi si noi lucruri de fiecare data. 
.
Inveti din greseli si incepi sa prinzi din subtilitatile jocului, cum sa iti pozitionezi tancul, in ce modul al inamicului sa tragi, cat de multe daune poti produce si cum sa te coordonezi cu ceilalti din echipa. 
.
Bataliile scurte si posibilitatea sa iesi din batalie dupa ce tancul iti este distrus iar apoi sa incepi cu alt tanc inseamna ca nu vei intalni pauze inutile si ca tot timpul disponibil va fi folosit pentru a juca.
.
Daca esuezi lamentabil intr-o batalie pur si simplu treci la urmatoarea, avand astfel o infinitate de “a doua sansa” prin care te pot perfectiona si poti performa mai bine. 
.
Nu totul depinde de tine si daca ceva se intampla poti oricand da vina pe unul dintre ceilalti 14 coechipieri. Si pentru ca bataliile sunt atat de scurte o serie de infrangeri e foarte usor uitata dupa un meci in care joci foarte bine.

Asta este insa doar prima parte a jocului, in care inca inveti si in care iti dai seama ce stil de joc ti se potriveste tie cel mai bine. 
.
In curand nu o sa mai joci orbeste ci vei cauta sa joci mai strategic, sa avansezi doar pe linia dorita si sa iti alegi obiective, cum ar fi un tanc de tier 5 sau 6 la care vrei sa ajungi.

Partea aceasta e inca placuta, pentru ca economia jocului e facuta in asa fel incat sa nu ai probleme cu banii sau cu experienta. Pana aici jocul pare sa fie facut pentru jucatori ocazionali insa vei descoperi in viitor ca inca isi are rolul sau in evolutia jocului.

World of Tanks Review Victory Rewards
La tier 5-6 rolurile sunt deja bine definite. Tancurile grele trebuie sa impinga, cele usoare trebuie sa fie in permanenta miscare, distrugatoarele trebuie sa stea ascunse. 
.
Atunci descoperi un nou strat al jocului si anume tactica. Inveti hartile, descoperi locuri bune pentru ambuscade, rutele obisnuite de atac si mai ales partile vulnerabile ale tancurilor. 
.
Jocul trece la un nou nivel si daca tu ramai blocat in modul ocazional atunci toata experienta jocului va consta intr-un sir continuu de pierderi frustrante.

La tier 7-8 lucrurile se schimba. 
Toata lumea crede ca e pro daca are un IS-3 sau Tiger II. Iti cunosti tancurile, cunosti si celelalte tancurile, numeri in cap secundele pana reincarca inamicii, stii unde sa tragi si stii ce parte a tancului sa o ascunzi. 
.
In curand vei deveni putin frustrat de greselile evidente ale coechipierilor si a pierderilor ce survin din acestea. In plus, toata economia se schimba drastic. 
.
Pana aici jocul pare exceptional si la inceputul perioadei de tranzitie dintre tieruri placerea de a juca va cunoaste unele urcusuri si coborasuri. De acum insa incepe partea de grind.

World of Tanks e un MMO free to play care are si cateva optiuni platibile. Poti cumpara aur cu bani reali si iti poti activa contul premium, lucru ce iti va aduce cu 50% mai multa experienta si bani. 
.
Poti deasemenea cumpara si tancuri premium. Acestea costa mai putin de reparat si de reincarcat, rezultand intr-un profit net mai mare decat in cazul unui tanc normal. 
.
Dezavantajul e ca nu poti evolua cu acest tanc insa oricum sunt folosite doar la imbunatatirea echipajului si pentru a face bani.
.
Multi vor spune ca aceste tancuri nu sunt cele mai bune din punct de vedere tehnic insa experienta jocului te invata ca de obicei tocmai tancurile premium sunt cele ce termina de obicei jocul in viata. Deasemenea daca il inarmezi cu obuze premium cu siguranta devine o forta de temut pe campul de lupta. Intrebarea e daca se merita sa ti-l cumperi.
.
Tancurile premium de tier 8 costa pana la 45 euro. 45 euro e o suma mare mai ales cand te gandesti ca un joc tocmai scos pe piata costa in jur de 50. Asa ca trebuie sa pui in balanta, un tanc intr-un joc free to play sau un joc cu totul nou. Pentru cei pasionati de World Of Tanks alegerea e foarte simpla.
.

Despre conturile premium. 

Wargaming.net trebuie sa faca cumva bani asa ca nimeni nu ii va critica pentru ca au introdus optiuni platibile in joc. Problema e daca jocul a fost proiectat in asa fel incat sa te faca sa cumperi neaparat un cont premium pentru a ajunge la tierurile mari. 
.
Un tanc de tier 8 iti aduce cam 35k credite pentru o victorie ( 55k cu premium). 
Munitia te costa cam 20k. 
Daca tancul e distrus trebuie sa mai adaugi inca 10k. 
Daca pierzi trebuie sa platesti cele 20k+10k in timp ce castigi aproximativ 20k ( 30k cu premium). 
Deci daca consideram o rata victorii/pierderi de 55% vei avea un profit mediu de aproximativ 6k credite ( 20k cu premium).
.
Un tanc de tier 9 costa in jur de 3.5kk asa ca iti trebuie 600 de meciuri fara premium sau 175 cu premium pentru a il cumpara, fara sa vinzi fostul tanc. 
.
E o diferenta uriasa intre 175 si 600 si vorbim doar de un tanc. Totusi, acest lucru nu te opreste sa ajungi la tier 9 ci doar te incetineste. 
.
Exista o solutie. Joci cu tier 4-5-6 si strangi bani pentru tancurile mai mari. Acesta e un lucru bun.
.
Multe jocuri free to play limiteaza conturile neplatite la un anumit level sau le limiteaza inventarul, nu le dau acces la unele optiuni, etc. 
.
World of Tanks nu face asta si e de apreciat. Nu te limiteaza cu nimic ci doar te incetineste. Daca ne gandim din alta perspectiva, fiecare batalie nu iti aduce doar experienta si bani in joc cat si o mica imbunatatire in modul si stilul de joc.
.
Teoretic, daca ajungi la tier 10 fara premium vei fi un jucator mult mai bun decat un altul care a folosit bani reali pentru a avansa pentru ca ai mult mai multe meciuri la activ si deci mult mai multa experienta. 
.
Asta, doar teoretic. Ca si concluzie, World Of Tanks e un joc foarte placut pana la tier 5 sau 6, bun atat pentru jucatorii ocazionali cat si pentru cei hardcore.
.
Dupa acest nivel lucrurile devin mai serioase si fie accepti grindul fie bagi mana in buzunar si platesti un cont premium. 
.
CEO al Wargaming.net a spus ca e normal sa platesti cu bani reali pentru a ajunge mai repede la nivelele mari din joc iar eu sunt total de acord cu el. Cineva trebuie sa plateasca pentru un joc atat de minunat, nu?
.
World of Tanks Review Victory T32
.
Sa zicem ca ai ajunt la tier 10. Ce se intampla in continuare? Alt tier 10. Ok, dar dupa asta? Ei bine exista ceva si dupa tier 10 si se numeste Clan Wars. Alt strat al World Of Tanks ce il descoperi cu cat avansezi mai mult in joc.

Clan Wars te ia din meciurile random si te transpune intr-o ipostaza noua, intr-un nou joc, mult mai perfectionist, rezervat doar celor mai buni. Bineinteles, marea majoritate a timpului inca o vei petrece in meciurile normal insa din timp in timp vei avea ocazia sa te lupti pe harta globala.

Aceasta harta e impatita in regiuni pe care le poti cuceri. Fiecare regiune iti aduce aur si trebuie aparata periodic impotriva clanurilor inamice. Aceste lupte sunt de departe mai dificile decat orice ai vazut pana acum in meciurile random. 
.
Iti trebuie o echipa foarte bine coordonata, cu jucatori talentati, cu un lider capabil sa conceapa o tactica de succes, sa fie mereu constient de ce sa intampla pe harta, de ce sunt capabili atat jucatorii sai cat si echipa adversa.
.
Clan Wars sunt rezervate celor mai buni insa oricine poate spera ca intr-o zi va face parte dintr-un clan bine organizat si ca va lua parte la astfel de lupte.
.
World of Tanks Review Clan Wars
.
Alta caracteristica a jocului ce merita mentionata e permisibilitatea de care dau dovada developerii cand vine vorba de modding. In directorul jocului e un folder facut special pentru moduri. Nu trebuie sa spargi jocul sau sa inlocuiesti fisiere ci pur si simplu sa le copii in acel director iar World Of Tanks stie ce sa faca cu ele.
.
Acest lucru a permis comunitatii sa isi exprime creativitatea prin diverse skinuri, noi moduri de aranjare a interfetei, catari noi sau mini-harti mai detaliate. De exemplu eu mi-am instalat pe T-50 un skin de motocicleta. Avea pana si un caine in atas. Era cam greu de jucat cu acea motocicleta insa e bine ca acest lucru era posibil. 
.
Unii jucatori s-au plans de lipsa de personalizare a profilului tau insa jocul nu se vrea a fi un RPG asa ca aceste optiuni sunt destul de inutile.
.
World of Tanks Review Duck Skin
.
World of Tanks abunda de speciale. Aceste speciale sunt eventuri de 2-3 zile care iti aduc mai multi bani sau experienta pe anumite tancuri. Reduce mult din grind daca esti destul de norocos sa ai acele tancuri sau daca iti programezi evolutia asa incat sa se sincronizeze cu astfel de eventuri. 
.
Exista de exemplu “Tancul Lunii” care, din nou, daca esti norocos iti va aduce cu 50% mai mult pe toata luna in curs. Mai exista concursuri de poze, filmulete, screenshots, optiuni binevenite intr-un joc axat pe foarte mult grind, diversificand si mai colorand timpul petrecut ingame.

Pentru a mentine o comunitate de gameri fericita trebuie sa vii constant cu noi imbunatatiri. World Of Tanks s-a schimbat foarte mult de la lansare pana acum. Ai noi tancuri, noi harti, noi moduri de joc cat si grafica imbuntatita. 
.
Unul dintre cele mai importante updateuri a fost 8.0. Acesta a schimbat radical fata jocului. Dupa 8.0. aproape orice de pe harta poate fi distrus, poti intra in apa, poti sari de pe stanci, poti impinge tancurile distruse. 
.
O mare imbunatatire daca ma intrebi pe mine insa totodata si o venire spre normalitate pentru ca toate aceste optiuni ar fi trebuit sa fie standard pentru un joc de dupa 2010. Totul updateul a fost foarte bine venit si a schimbat radical jocul.

Stiu ca pana acum am cam laudat World Of Tanks insa asta probabil pentru ca inca sunt un jucator activ si pentru ca, dupa doi ani, inca ma captiveaza. 
.
Totusi jocul are si un dezavantaj. Prietena mea uraste Wold of Tanks. Il uraste pentru ca acest joc te absoarbe, pentru ca e zgomotos, pentru ca imi capteaza toata atentia si pentru ca ma tine multe ore lipit de calculator. 
.
Acestea ar trebui sa fie atributele unui joc mare iar World of Tanks le are pe toate. 
.
Trebuie sa te aduca in acea stare ce iti sechestreaza toate simturile si in care nu esti atent decat la monitorul din fata ta. .
.
Daca acest sentiment de acaparare nu dispare cu timpul atunci poti fi sigur ca ceea ce joci e un joc cu adevarat minunat.

_____________________________

Details about Game:

Producător:
Distribuitor:
Platforme:
Mode(s): ,
Pret : Gratuit - Item Mall
Data de lansare: 12 August 2010
Single Player: Nu
Multiplayer: Da
Pagini OficialeSite Oficial Facebook Twitter Youtube
RatedTEEN PEGI 7 Violence Online GamePlay